اگر سیارک به زمین برخورد کند ناسا چه کار میکند؟
Taxon TV Taxon TV
10.4K subscribers
202 views
0

 Published On Mar 13, 2024

سلام همراهان تکسون تی وی.خیلی خوشحالیم با یه ویدئو ی دیگه میبینمیتون

یادتون نره کانال رو سابسکرایب کنبد و با ما سفر هیجان انگیزتون به دنیای علم و تکنولوژی رو شروع کنید
   / @taxontvchannel  

****
لینک ویدیوهای جالب دیگه توی کانال تکسون تی وی:

   • نیروی گرانش در کمترین جرم اندازه گیری شد  
   • ؟آیا در برخورد ستاره های نوترونی کوار...  
   • وقتی دو کهکشان با یکدیگر برخورد کنند،...  
****
پلی لیست های کانال ما رو از طریق لینک های زیر می تونید تماشا کنید:

دانستنی های علمی
   • دانستنی های علمی  
آشنایی با فضا و کهکشان ها
   • آشنایی با فضا و کهکشان ها  
تکنولوژی
   • تکنولوژی  
دانشمندان جهان
   • دانشمندان جهان  

****

توی این ویدیو به این سوالات پاسخ میدیم:

اگر سیارک به زمین برخورد کند، ناسا چه کار می‌کند؟
برخورد سیارک به زمین چگونه است؟
سیارک چگونه به زمین برخورد می کند؟
برنامه ناسا برای برخورد سیارک به زمین چیست؟
آیا ممکن است سیارک به زمین برخورد کند؟
سیارک چیکشلوب چیه؟
سیارک چیکشلوب کی به زمین برخورد کرد؟
****

اگر سیارک به زمین برخورد کند، ناسا چه کار می‌کند؟

66 میلیون سال قبل برخورد یک سیارک به اسم چیکشلوب Chicxulub به زمین باعث نابودی نسل دایناسورها شد. این سیارک با پهنای 10 کیلومتری به زمین برخورد کرد و دایناسورها بی‌خبر از همه جا قربانی این سیارک سرگردان شدن.
اگه خدایی نکرده امروز یک شهاب سنگ با همین اندازه به زمین برخورد کنه، انرژی اون 2 میلیون برابر قدرت یک بمب هیدروژنیه، در این صورت بلافاصله زلزله‌های قدرتمندی ایجاد می‌شه، کل جنگل‌ها نابود می‌شه و به احتمال زیاد نسل بشر رو از روی کره زمین منقرض می‌شه.
با توجه به اینکه سیارک‌ها در فضا سرگردانن، اگه خدایی نکرده یه روزی بخواد دوباره همچین اتفاقی تکرار بشه، ما چطوری می‌تونیم جلوی اون رو بگیریم؟
ناسا به عنوان بزرگترین سازمان فضایی روی زمین چه برنامه‌ای برای مقابله با این خطرات داره و اصلاً خودش رو برای یه همچین چیزی آماده کرده؟
در ادامه این ویدئو بیشتر در این باره حرف بزنیم، پس ما رو تنها نزارید. لطفا اگه هنوز به کانال ما سابسکرایب نکردین، کانال رو سابسکرایب و زنگوله رو هم برای اطلاع از آپلود ویدیوهای جدیدمون روشن کنید.

اداره هماهنگی دفاع سیاره‌ای ناسا
خوشبختانه یک بخش تحت عنوان اداره هماهنگی دفاع سیاره‌ای ناسا، مسئول مقابله با این تهدیدات است. این بخش خطرات احتمالی سنگ‌ها و اجرام آسمانی را بررسی، ردیابی و ارزیابی می‌کند. لیندلی جانسون Lindley Johnson که یکی از مدیران این سازمان است، در قالب یک جمله به خوبی ماموریت این سازمان را به تصویر کشید.
او گفت: «قطعاً ما باید این شهاب سنگ‌ها را پیدا کنیم؛ قبل از اینکه آنها ما را پیدا کنند».
این نشان می‌دهد که دیگر ما به لطف وجود این سازمان، مانند دایناسورها غافلگیر نمی‌شویم و حداقل قبل از وقوع خطر، هشدارهای لازم را دریافت می‌کنیم.
حال بیایید ببینیم که نحوه کار این سازمان چگونه است.

ناسا برای ارزیابی این خطرات با یک گروه جهانی از ستاره‌‌شناسان به نام شبکه هشدار سنگ‌های کوچک بین‌سیاره‌ای (IAWN) همکاری می‌کند.
وظایف گروه
وظیفه اعضای این گروه، تشخیص خطرات بالقوه و اطلاع‌رسانی به دیگران است. وقتی یکی از اعضای این گروه متوجه حرکت یک جِرم ناشناخته به سمت زمین شد، از طریق شبکه IAWN سایر همکاران خود را خبردار می‌کند و سپس هر یک از اعضای این شبکه، احتمال برخورد این جرم ناشناخته به زمین و میزان خطرات آن را ارزیابی می‌کنند. سپس اگر همه اعضای این سازمان به این نتیجه رسیدند که زمین باید خود را برای این خطر آماده کند، ناسا یک هشدار صادر می‌کند.

به عنوان مثال فرض کنیم یک سیارک به سمت ایالات‌متحده در حال حرکت است، در این صورت ناسا به کاخ سفید اطلاع می‌دهد و دولت هم یک بیانیه رسمی هشدار صادر می‌کند. اگر این خطر کل ساکنان زمین را تهدید کند، شبکه IAWN به دفتر امور فضای بیرونی سازمان ملل اطلاع می‌دهد.
البته این بدان معنی نیست که کار سازمان ناسا فقط به صدور هشدار خلاصه می‌شود. چون این سازمان به روش‌های مختلفی خود را برای مقابله با این تهدیدات آماده کرده است.
به عنوان مثال ناسا سال 2021، اولین ماموریت آزمایشی دفاع سیاره‌ای خود را انجام داد. ناسا در این عملیات یک فضاپیمای بدون سرنشین را به سمت یک سیارک هدایت کرد تا با برخورد به آن، سیارک را از زمین دور کند.

خوشبختانه این عملیات موفقیت‌آمیز بود و به همین دلیل ناسا تصمیم گرفت تاکتیک‌های دیگری را نیز امتحان کند.
یکی از روش‌های جالب ناسا، تاکتیک تراکتور گرانشی است که هنوز در حال کار بر روی آن است. در این روش یک فضاپیما به نزدیکی یک سیارک فرستاده می‌شود تا با تعامل گرانشی خود، سیارک را از مسیرش منحرف کند.
امیدواریم ناسا در این کار موفق باشد و دیگر ما مانند دایناسورها غافلگیر نشویم و زندگی‌مان با یک جرم سرگردان به پایان نرسد!

امیدواریم از تماشای این ویدیو لذت برده باشین. حالا شما به ما بگین، سیارک‌ها یا سنگ‌های فضایی چه ویژگی‌هایی دارند؟ خوشحال میشیم نظرات و دانسته هاتونو برامون کامنت کنید و اگه این ویدیو رو دوست داشتین لایک کنید و به دوستانتون معرفی کنید. تا ویدیو ی بعدی روزاتون پر نور

#taxon #taxontv #ناسا #سیارک #زمین #برخورد_سیارک_به_زمین #Chicxulub #چیکشلوب

show more

Share/Embed