LOL, iaurt de vișine cu juma’ de vișină! Zuzu, Danone, Boni etc. la control | Starea NEsănătății #16
Starea Sănătății Starea Sănătății
137K subscribers
56,322 views
0

 Published On Premiered Mar 29, 2024

Iaurtul: un aliment senzațional*, dar ignorat de români. Consumul anual pe cap de locuitor este mult sub media europeană.

Starea NEsănătății a studiat pentru această ediție iaurturile cu fructe, zise și #fortazaharului. Concluzia e că sunt așa și așa de foarte rele.

*când nu e desert!
___
Puteți direcționa 3,5% din impozitul pe venit completând formularul de aici 👉🏻 https://stareanatiei.ro/formular-230/
___
#stareasanatatii #stareanesanatatii #dragospatraru #sanatate #etichete #yogurt
___
Sumar:

00:00 Intro
03:44 Istoria iaurtului
09:25 Iaurtul, ignorat de români
11:32 Studiu privind calitatea iaurtului
13:54 ZUZU - Iaurt cu vișine
15:04 Artesana - Iaurt cu vișine
15:47 Danone Cremosso - iaurt cu vișine
16:20 Sanlacta - Iaurt cu vișine
16:55 Danone Delicios - iaurt cu vișine
17:28 Iaurtini - iaurt cu gust de vișine
17:55 Cum le dăm copiilor iaurt sănătos
___
„E120 – carmin/acidul carminic, un colorant roşu strălucitor care se obţine dintr-o specie de insecte numită coșenila.
E150a – caramel simplu, cel mai utilizat colorant artificial. Poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.
E330 – acidul citric, agent de reglare a acidității. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.
E331 - citraţii de sodiu (săruri de sodiu ale acidului citric) sunt folosiţi şi ca agenţi de reglare a acidităţii produselor alimentare, ca antioxidanţi, conservanţi sau arome, produc efecte secundare ca: greaţă, vomă, crampe abdominale şi musculare, reacţii alergice, amorţirea extremităţilor, oboseală, ritm cardiac anormal, crize, ameţeală, respiraţie greoaie etc.
E412 – gumă de guar, agent de îngroșare. Poate provoca alergii.
E407 – caragenan, agent de îngroșare. Unele studii au arătat că poate avea un efect toxic, putând provoca ulcer și cancer. Este interzis în UE în laptele praf de început pentru copii, ca o măsură de precauție.
E410 – gumă de caruba, agent de îngroșare. Poate provoca scăderea eficienței anumitor substanțe (enzime) care ajută digestia.
E414 – gumă de acacia (arabică), emulgator. Poate provoca alergii și se comportă ca o substanță de balast. Nu se recomandă consumul frecvent.
E471 – mono și digliceride ale acizilor grași - Aditivii E471 conțin amestecuri de mono- di-esteri de glicerină ai acizilor grași prezenți în uleiuri și grăsimi alimentare. Mai pot conține și mici cantități de acizi grași liberi și glicerină.
Aspartamul (E951) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 180 de ori mai mare decât zahărul, fiind lipsit de calorii și asupra căruia există suspiciuni privind declanșarea următoarelor afecțiuni medicale: alergii, migrene, spasme musculare, boli cardiovasculare.
Acesulfam de potasiu (E 950) este un îndulcitor sintetic care are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zaharul, lipsit de calorii și asupra căruia exista suspiciuni privind declanșarea unor afecțiuni identice cu ale aspartamului.
Îndulcitorii sintetici au o putere de îndulcire care poate fi de până la de 200 de ori mai mare decât zahărul. Aceștia pot declanșa o serie de afecțiuni medicale, cum ar fi: boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroză multiplă, diabet și depresie.”

👉🏻 https://www.apc-romania.ro/ro/i-studi...
___
Cum ne poți susține?👇🏼
Sprijină Starea Nației în fiecare lună: https://www.stareanatiei.ro/sustine sau donează pe Patreon: https://www.patreon.com/user?u=92242417.

🔔 Abonați-vă la canal pentru mai mult:    / @stareasanatatii  

Te așteptăm și în Magazinul Nației: https://www.stareanatiei.ro/magazin/

~ http://bit.ly/Starea-Facebook
~ http://bit.ly/Starea-Instagram
~ http://bit.ly/Starea-Twitch
~ http://bit.ly/SN-magazin
~ http://bit.ly/SN-podcast
~ http://bit.ly/SN-newsletter
~   / discord  

Ne găsești aici pentru sugestii:
~ [email protected]

show more

Share/Embed